Top cele mai frumoase plaje din Mallorca

Dacă anul acesta te-ai hotărât să-ţi faci vacanţa de vară în Mallorca, te poţi considera de pe acum norocos… În orice direcţie te-ai decide să o iei dimineaţa, ai toate şansele să dai peste o mică plajă înconjurată de păduri de pin, cu nisip fin si apă limpede! Fiind mari iubitori ai destinaţiilor de plajă, am vizitat şi noi această insulă în urmă cu ceva timp, aşa că azi am realizat un top al celor mai frumoase plaje pe care le-am văzut aici! De la plajele aglomerate din Magaluf sau Arenal şi până la mici golfuleţe cochete încă neexplorate de turişti, în Mallorca găseşti o mulţime de plaje, pentru toate gusturile. Nu-ţi uita însă loţiunea solară acasă şi lasă-te captivat de peisajele de vis!

CALA AGULLA

Localizată în partea de est a insulei, în Cala Ratjada, această plajă e locul perfect pe care să-l alegi dacă eşti căutare de linişte. În general, cam toate plajele din estul insulei sunt mult mai liniştite decât cele din vest. La Cala Agulla vei găsi nisip fin, apa limpede, iar valurile sunt foarte mici, ceea ce face ca plaja să fie ideală şi pentru copii. Înconjurată de o pădure de pini, plaja îţi dă posibilitatea să te refugiezi la umbră în orele de vârf. Există şi o scurtătură prin această pădure de pini pe unde o poţi lua la pas dacă vrei să ajungi mai rapid pe plajă.

agulla

ES TRENC

Este una dintre cele mai cunoscute plaje de pe insulă datorită frumuseţii sale. Este de asemenea o plajă foarte liniştită. O găseşti în sudul insulei, în apropiere de Colònia de Sant Jordi. La Es Trenc ai la picioarele tale aproape 2 km de nisip alb, deosebit de fin şi o apă foarte clară.

es trenc

SA CALOBRA (TORRENT DE PAREIS)

Este un loc unic în Mallorca, iar această plajă nu seamănă absolut deloc cu nicio alta de pe insulă. După ce ai parcurs un drum îngust, cu multe serpentine, îţi primeşti practic răsplata: sub ochii tăi se află, între două stânci abrupte, un mic colţişor de plajă cu o apă de un albastru ireal. Aici poposesc numeroase yahturi scumpe, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din Mallorca. Dacă nu eşti un bun înotător, ai grijă însă la intrarea în apă, este destul de adâncă, plaja fiind atipică faţă de restul şi din acest punct de vedere.

calobra-road1(Cam aşa arată drumul spre plajă, străbătut zilnic de o mulţime de autocare ce se aşteaptă rând pe rând.
Acum înţelegi de ce vorbeam mai sus despre răsplată… 🙂 )

sa-calobraa(Înainte să ajungi, un mic preview al plajei te surpinde în tunelul ce te duce la ea)

calobrabeach(Iar în final plaja, în toată splendoarea ei)

 

PLAJA FORMENTOR

Poartă numele unuia dintre cele mai frumoase locuri din Mallorca, respectiv Cap de Formentor, fiind localizată relativ aproape de acesta. Aşezată între mai mulţi versanţi împăduriţi, cu nisip alb, apa limpede şi umbreluţe de paie, această plajă ar putea fi răgazul de care ai nevoie după o vizită la Cap de Formentor.

formentor

ALCUDIA ŞI PLAYA DE MURO

Orăşelul Alcudia este localizat în partea de nord-est a insulei şi este unul dintre cele mai pitoreşti orăşele din Mallorca, o adevărată bijuterie! Cu ziduri medievale foarte bine conservate, ce îţi atrag privirea încă de la intrarea în oraş şi cu o plajă desprinsă parcă din poveşti, Alcudia este una dintre cele mai bune destinaţii pentru vacanţa ta în Mallorca. Nu în ultimul rând, plaja de aici este ideală pentru cei mici, intrarea în apă făcându-se foarte lent.

playasdemuro

…Sperăm că am reuşit să-ţi stârnim pofta pentru o vacanţă aici! Partea cea mai bună e că, aşa cum ai văzut la noi pe site, o vacanţă DIY de 5 nopţi în Mallorca te poate costa undeva în jur de 200€!

Vom reveni cu articole detaliate despre Valldemossa, satul de munte unde a locuit o perioadă celebrul compozitor polonez Frederic Chopin şi Sa Calobra!


Cauta oferte de zboruri si cazare:

 

Pontul de calatorie descris mai sus este o vacanta DIY. Ce sunt aceste vacante si ce caracteristici au ele, cum se rezerva, precum si o serie de alte informatii, iti sunt disponibile in pagina de intrebari frecvente. Ideea de baza a acestor vacante este ca tu esti propriul tau agent de turism si vei face online toate rezervarile necesare, cand, cum si in ce conditii iti doresti.

 

 

Spune şi prietenilor tăi despre asta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *