Câteva idei pentru un city break in Cipru, insula aproape de casă unde încă mai poți face baie în mare

Cipru

Dacă vremea de afară te duce cu gândul la zilele de vară și ti-ai dori o escapadă ieftină într-un loc mai cald, poți lua în calcul un city break în Cipru. Noi tocmai ce ne-am întors acasă după câteva zile petrecute aici, acum pe final de octombrie.

Vremea este încă frumoasă în Cipru și se mai poate face baie, apa având în jur de 25 de grade. În plus, biletele de avion sunt mult mai ieftine în comparație cu alte destinații însorite în aceasta perioadă și există zboruri directe din Bucuresti, Cluj si Iași. Prin urmare, dacă ți-e dor de câteva zile de relaxare și de temperaturi mai ridicate, pune-te pe căutat bilete de avion pentru perioada imediat următoare, cât încă mai este cald. Un link util cu informaţii despre vreme găseşti aici.

Noi am dat pe două bilete de avion dus-întors cu Wizz Discount numai 93€ și evident au fost o bună investiție în amintiri de neuitat. La cât sunt de ieftine biletele de avion, e și păcat să nu călătorești, în fond și la urma urmei cheltui bani și dacă stai pe acasă și nici nu îți dai seama exact pe ce. Așa că orientează-te să prinzi prețuri cât mai mici la zboruri.

Cum ajungi de la aeroport la hotel și invers?

La articolele pe care le publicăm, mulţi dintre voi ne-aţi întrebat cum poţi ajunge de la aeroport la hotel şi invers. Ei bine, în Cipru poţi alege din mai multe variante: taxi, autobuze locale sau un transfer rezervat încă de acasă.

Să le luam pe rând și să vedem care sunt prețurile la fiecare dintre ele în cazul în care ai hotel în Ayia Napa sau Protaras.

  • Taxi – E varianta cea mai scumpă, dar și cea mai rapidă. Până în Ayia Napa te costă cam 50€ cursa, iar până în Protaras mai adaugă încă vreo 10€. Cam piperat, dar totuși rentabil dacă sunteți un grup mai mare.
  • Autobuzele locale – Sunt categoric cea mai ieftină variantă. Pe durata zilei un bilet costă numai 1,50€ de persoană (intervalul orar 04:00 – 21:00 ) sau 2.50€ de persoana noaptea (21:00 – 4:00) În trecut, au fost chiar și mai ieftine, 1€ pe călătorie, dar asta era prin 2013 când am vizitat noi Cipru pentru prima dată. Oricum, chiar și așa autobuzul rămâne cea mai ieftină variantă. Partea proastă e că nu există curse directe între aeroportul din Larnaca și Ayia Napa/Protaras și va trebui să schimbi busul în Larnaca. Un bun site este Cyprusbybus.com, care îți stabilește ruta în funcție de ziua şi ora la care aterizezi. Alege o variantă cu o singură oprire în Larnaca, astfel că vei da în total pe o călătorie până în Ayia Napa sau Protaras numai 3€ de persoană. Biletele le achiziționezi separat, de la șoferul fiecărui autobuz. Dacă nu știi exact unde anume trebuie să cobori în Larnaca, nu ezita și vorbește cu șoferul, toată lumea vorbește engleză. Mai poți de asemenea să te folosești și de Google Maps pentru a te orienta. Dacă ți se pare mai convenabil, poți să alegi și varianta unui abonament (5€ pentru o zi sau 20€ pentru o săptămână). Varianta este cât se poate de rentabilă dacă îți dorești să te plimbi mai mult prin Ayia Napa sau Protaras, lucru pe care ţi-l şi recomandăm.
  • Transferul rezervat în prealabil – Este cea mai convenabilă variantă în special dacă avionul tău aterizează seara și nu mai circulă autobuzele locale. Noi am rezervat prin hoppa.com și au fost super ok. Pentru 2 persoane am plătit 27€ pe ruta aeroport-hotel. Deci 13,50€ de persoană. La retur am preferat să venim cu autobuzele locale, fiind mai ieftin. Am fi ales această variantă și pentru plecare, însă era târziu și busurile nu mai circulau. Rezervarea online pe site-ul hoppa.com e foarte simplă, poți alege din mai multe variante de transfer (noi am ales-o pe cea mai ieftină, shared shuttle), dai ora la care aterizezi, iar ulterior primești confirmarea pe email. Tot pe email vei afla și numele transportatorului local care va efectua cursa (MTS Cyprus în cazul de față). După aterizare mergi la standul lor din aeroport și ți se va spune care este ora plecării. Fiind un shared shuttle va colecta mai mulți pasageri înainte de plecare.

Ce să vizitezi intr-un city break în Cipru?

Insula abundă în obiective ce merită vizitate, dar astăzi ne vom concentra pe cele din apropiere de Larnaca, Ayia Napa şi Protaras.

În primul rând, un must see este Capo Greco, mai ales dacă îți plac peisaje cu stânci și mare. Stai câteva minute şi pe una din băncuțele de aici, trage-ţi sufletul și bucură-te de natură în toată splendoarea ei.

Cea mai simplă metodă ca sa vezi Capo Greco e cu vaporașul din portul din Ayia Napa, iar o excursie costă undeva între 5 și 20€, depinde cât durează și ce include. Personal, ne-a placut mai mult peisajul privit în sens invers, de pe uscat spre mare. Dacă preferi această variantă poți merge cu autobuzul, iar mai apoi o iei la pas aproximativ 2 km.

capegreco

Nu rata zona Sea Caves. E cea mai impresionantă, indiferent că o vezi de pe mare sau de pe uscat.

seacaves1

seacaves2

seacaves3

seacaves4

cyprus-stone

Și nu în ultimul rând, nu se poate să pleci din Cipru fără dai o tură pe la Love Bridge, în Ayia Napa, pentru câteva fotografii. Chiar merită! De pe plaja din faţa hotelului Grecian Sands faci stânga și în nici 5 minute ai ajuns.

ayianapa3

Pe final, iată cum a arătat ziua de 28 octombrie în Cipru:

ayianapa1

ayianapa2

Cauta zboruri spre Cipru



Pontul de calatorie descris mai sus este o vacanta DIY. Ce sunt aceste vacante si ce caracteristici au ele, cum se rezerva, precum si o serie de alte informatii, iti sunt disponibile in pagina de intrebari frecvente. Ideea de baza a acestor vacante este ca tu esti propriul tau agent de turism si vei face online toate rezervarile necesare, cand, cum si in ce conditii iti doresti.

Widget not in any sidebars
Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *