Top 10 experiente pe care nu trebuie sa le ratezi daca mergi in Tenerife

Tenerife

Dacă iţi imaginai că o vacanţă în Tenerife înseamnă doar soare şi stat la plajă sau piscină cu cocktail savuros în mână, acest articol te va face să îţi schimbi părerea. Deşi este o insulă cu dimensiuni relativ reduse, Tenerife este prin excelenţă una din acele destinaţii de călătorie care abundă în locuri de vizitat, frumuseţi naturale, oraşe cochete sau, de ce nu, senzaţii extreme. E o destinaţie atât de completă încât e imposibil să nu ai parte de experienţe memorabile aici!

 

Am realizat un clasament cu 10 experienţe recomandate de noi în cazul în care ai pus Tenerife pe lista destinaţiilor tale.

 

 1.  Vizitează Parcul Naţional Teide şi urcă pe vulcan la 3718 metri

În primul rând, gândeşte-te de câte ori în viaţă te vei afla atât de apoape de un vulcan gigant cum este Teide. În caz că nu ştiai, măsurat de la baza sa, de pe fundul oceanului, Teide ocupă locul 3 în lume după Mauna Loa şi Mauna Kea din Hawaii. Erupţiile sale repetate au creat formaţiuni impresionante ce par desprinse dintr-o altă lume. O vizită în acest parc va fi cu siguranţă o experienţă de neuitat! Iar dacă îţi place senzaţia de a avea lumea la picioare şi sănătatea îţi permite, atunci trebuie neapărat să urci până în vârful său. Te asigurăm că e fascinant sa vezi oceanul printre nori!

 

20150929_133745

 

20150929_144745

 

 2.  Fă o excursie în larg pentru a vedea cu ochii tăi delfinii şi balenele în libertate

Între Tenerife şi insula de lângă, Gomera, apa are peste 2000 metri adâncime şi este „casa” unor numeroase specii, cum sunt delfinii şi balenele. Îi poţi admira în toată splendoarea lor dacă alegi să faci o excursie în larg. Iar dacă îţi plac senzaţiile tari, fă excursia cu un vaporaş de mici dimensiuni, astfel încât să simţi din plin curenţii Atlanticului.

 

dolphin

 

 3.  Experimentează o cădere aproape verticală de la 28 metri cu peste 80 km/h pe The Tower of Power

Considerat de mulţi a fi provocarea supremă la o vizită în Tenerife, celebrul tobogan The Tower of Power îţi oferă adrenalină cât pentru o vacanţă întreagă! Vei cădea în gol de la 28 metri cu 80 km/h şi crede-ne că vei ajunge jos până nici nu vei realiza exact ce ţi se întâmplă! Nu mai punem la socoteală faptul că toboganul trece printr-un bazin cu rechini fioroşi!

 

20160914_135410

 

 4.  Participă la show-urile cu animale de la Loro Parque

Papagali, orci, delfini şi lei de mare fac zilnic spectacol la Loro Parque, considerat a fi cel mai bun parc cu animale din toată Europa şi al doilea din lume! Iar dacă îţi plac şi pinguinii, ai nimerit chiar bine: există un pavilion special, unde îi poţi admira în toată splendoarea lor.

 

loro

 

20150930_151945

 

 5.  Testează piscinele din Atlantic de la Garachico

Cam aşa arată „plaja” din Garachico… şi pe deasupra, mai are şi salvamar! Locul perfect unde să faci o baie între rocile vulcanice.

 

20160916_193716

 

 6.  Mergi pe drumul ce duce la Masca şi vizitează satul cu acelaşi nume

Dacă te simţi curajos şi abilităţile de conducător auto nu sunt o problemă pentru tine, atunci îţi recomandăm serpentinele ce te duc la Masca. Le vei ţine minte cu siguranţă, dar şi mai tare îţi vei aminti de acest frumos sătuc montan, Masca! Peisajul te va duce instantaneu cu gândul la Machu Picchu.

 

20150930_142635

 

20150930_140145

 

 7.  Coboară la plaja El Bollullo printre plantaţiile de bananieri

După ce ţi-ai făcut încălzirea cu serpentinele ce te duc la Masca, descoperă o minunăţie de plajă cu nisip negru, din nordul insulei: El Bollullo. Drumul spre aceasta este şi mai îngust decât cel de la Masca, iar în stânga şi în dreapta ta vei vedea plantaţii imense de bananieri: o experienţă cu totul aparte! Ai grijă însă la valurile de la Bollullo, curenţii sunt deosebit de puternici, aşa că nu te aventura în larg prea tare.

 

fotor_147420881768254

 

 8.  Urcă pe munte şi admiră de sus Playa de Las Teresitas

Teresitas este plaja ce ocupă locul fruntaş în toate reclamele de prezentare ale insulei. Pe lângă faptul că aici poţi să păşeşti pe un nisip incredibil de fin, adus tocmai din Sahara, ai posibilitatea şi să urci pe munte şi să admiri plaja de sus, în toată măreţia şi frumuseţea ei.

 

20150929_173059

 

20160917_193234

 

 9.  Petrece o seară în Playa de Las Americas, la Safari si Hard Rock Cafe.

Indiferent că eşti sau nu un împătimit al shopping-ului, alege să petreci o seară la cel mai vesel centru comercial de pe insulă, Safari! Aici dansul fântânilor arteziene atrage toate privirile, iar întreaga zonă este atât de iluminată încât indiferent de luna din calendar te vei simţi ca în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

20160915_232731

 

20160917_220424

 

 10.  Plimbă-te în zona Anaga

Tenerife a fost insula de suflet a lui Charles Darwin şi pe bună dreptate! În anul 2015 UNESCO a adăugat în patrimoniul său regiunea Anaga, despre ale cărei peisaje unice se spune că au rămas neatinse din urmă cu 7 milioane de ani. Astăzi Anaga este considerată o rezervaţie a biosferei, cu o floră şi o faună foarte diversificată, stâncile şi văile sale fiind casa a mai bine de 2000 de specii de reptile şi păsări. Tot în această zonă se găsesc stâncile scăldate de apa oceanului cunoscute sub denumirea Roques de Anaga, precum şi pitoreasca plajă Roques de Las Bodegas.

 

anaga

 

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *