Bagajul de mână la companiile low-cost: dimensiuni, greutate, transportul lichidelor, ponturi de călătorie

Bagajul de mana

Dacă aş putea călători pe gratis, ai toate şansele să nu mă mai vezi vreodată!

Cu toţii ne dorim să călătorim cât mai ieftin cu putinţă sau, dacă se poate, chiar pe gratis! Pornind de la acest citat, vorbim astăzi despre un subiect foarte discutat în cazul zborurilor low cost, mai exact despre bagajele de mână.

 

Probabil nu doar o dată ai auzit spunându-se că în spatele preţurilor extrem de mici practicate de companiile low cost, se ascund numeroase taxe, sau că asemenea preţuri presupun să mergi în vacanţă doar cu o poşetă. De spus, se spun multe, unele adevărate, altele nu… Ca să eviţi situaţiile neplăcute din aeroporturi şi să nu fie nevoie să scoţi bani în plus din buzunar, dar nici să pui grijile pe primul plan şi să pleci la aeroport de frica taxelor doar cu o poşetă, îţi prezentăm azi ce presupune bagajul standard (gratuit) la cele mai importante companii low cost din Europa.

 

De asemenea, vei găsi câteva informaţii despre transportul lichidelor la bordul aeronavelor, iar în final, câteva informaţii utile despre călătoriile doar cu bagajul de cabină.

 


DIMENSIUNI ŞI GREUTATE

 WIZZ AIR

 Începând cu 1 noiembrie 2019 bagajul de mână gratuit la zborurile Wizz Air poate avea dimensiunile maxime de 40 x 30 x 20 cm. Dacă ai achiziţionat serviciul Wizz Priority vei avea permisiunea să aduci la bord un troller suplimentar cu dimensiunile maxime 55 × 40 × 23 cm.

Pe lângă bagajul de mână, conform site-ului companiei, mai pot fi transportate la bord, în mod
gratuit, următoarele articole:

  • o haină sau o pătură
  • telefonul mobil
  • materiale de citit
  • pentru copiii sub 2 ani: hrană pentru durata zborului, un cărucior pliabil sau un pătuţ mic
  • pentru pasagerii cu dizabilităţi: o pereche de cârje.

BLUE AIR

 Bagajul de mână GRATUIT trebuie să aibă maxim 10 kg şi dimensiunile maxime de 55x40x20 cm.

RYANAIR

  • Incepand cu 15 ianuarie 2018Dacă nu ai achiziţionat Prioritate şi 2 bagaje de mână, vei putea transporta la bord un bagaj mic cu dimensiunile de 35x20x20cm. Cel de-al doilea bagaj va fi trimis gratuit la cală şi trebuie să se încadreze în dimensiunile de 55x40x20cm şi să aibă o greutate maximă de 10 kg.
  • Începand cu 1 noiembrie 2018: Vei putea aduce gratuit la bord numai o geanta/rucsac cu dimensiunile maxime de 40 x 20 x 25 cm. Pentru a putea lua cu tine un bagaj de dimensiunea unui troler (maximum 10 kg si cu dimensiunile  55 x 40 x 20) va trebui sa platești o taxă de 8€ la momentul rezervării biletului de avion sau de 10€ dacă optezi pentru acest bagaj ulterior, pe site-ul companiei (pagina “Manage My Booking”) sau prin aplicația de telefon a Ryanair. Aceasta modificare o poți face cel mai târziu cu 40 de minute înainte de ora planificată a zborului. La aeroport va trebui să predai acest bagaj la ghișeul de check in.
EASYJETBagajul de mână GRATUIT trebuie să aibă dimensiunea maximă de 56x45x25 cm.

VUELING

 Bagajul de mână GRATUIT trebuie să nu depăşească 10 kg şi dimensiunile maxime de 55x40x20 cm.

NORWEGIAN

 La bord pot fi transportate GRATUIT un bagaj de mână cu dimensiunea maximă de 55x40x23 cm şi o geantă cu dimensiunea maximă de 25x33x20 cm, a cător greutate să nu depăşească împreună 10 kg. Excepţie fac zborurile din şi spre Dubai, unde greutatea maximă admisă este de 8 kg.

WOW AIR

 Bagajul de mână GRATUIT trebuie să aibă o greutate maximă de 10 kg şi să se încadreze în dimensiunile 42x32x25cm. Dacă doreşti ca în locul acestuia să ai inclus un bagaj de mână cu dimensiunile de maxim 56x45x25cm şi cu o greutate de max. 12kg, va trebui să plăteşti o taxă suplimentară.

TRANSPORTUL LICHIDELOR LA BORD

Cum probabil ai aflat deja, din motive de securitate, există unele restricţii privind transportul lichidelor la bordul aeronavelor. Astfel, ele nu pot fi transportate la bord decât în recipiente ce nu depăşesc 100 ml. Toate lichidele pe care le ai la tine, inclusiv gelurile, rimelurile, ojele, cremele etc. trebuie puse într-o pungă resigilabilă cu dimensiunile de 20×20 cm şi supuse astfel controlului de securitate.

 

1


PONTURI PRIVIND CĂLĂTORIA CU BAGAJUL DE MÂNĂ

Împachetat corespunzător, te poţi încadra liniştit cu un bagaj de mână chiar şi pentru o vacanţă de 7 – 10 nopţi, în cazul în care îţi doreşti ca vacanţa ta să nu fie una foarte costisitoare. Despre city break-uri, nici nu mai vorbim. In plus, ţine cont de faptul că atunci când combini 2 low cost-uri şi zbori cu escală, dacă renunţi la bagajul de cală ai marele avantaj că nu trebuie să pierzi timpul aşteptând bagajul la bandă şi nici nu e nevoie să stai la cozile interminabile de la check-in. Simplu, rapid şi economic în acelaşi timp! 🙂

 

În cazul în care vorbim despre o vacanţă la plajă, recomandarea noastră ar fi să iei cu tine de acasă şi 1 – 2 recipiente ce conţin loţiunea cu protecţie solară şi after sun. Luate de acolo, chiar şi dintr-un supermarket, preţul poate fi şi dublu faţă de România. Ia cu tine atât cât consideri că e necesar. De asemenea, dacă ţii la balsamul sau la masca ta de păr, de ce să renunţi la ele? Le poţi lua cu tine într-un recipient mai mic. Nu e nevoie să renunţi la un produs preferat doar pentru că nu ai bagaj la cală. De asemenea, este de menţionat şi faptul că în supermarketuri vei găsi o grămadă de produse concepute special pentru călătorii: şampoane, geluri de ras, after shave-uri etc. care să se încadreze în volumul de 100 ml. Un alt truc ar fi să iei cu tine doar câteva mostre din crema ta de faţă favorită, să zicem.

 

Dacă iei cu tine în bagajul de mână şi laptopul sau alte dispozitive electronice, ţine cont de faptul că la aeroport ţi se va cere să le prezinţi pentru controlul de securitate. Împachetează astfel bagajul tău încât dispozitivele electronice să fie cât mai uşor accesibile, fără să fie nevoie să-ţi scoţi toate lucrurile afară pentru a ajunge la ele.

 

În final, avem şi un mic pont pentru retur, în cazul în care călătoreşti în destinaţii gen Mallorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote sau alte insule spaniole. Lasă puţin loc în punguţa ta cu lichide măcar pentru un parfum de 100 ml… Preţurile în mall-urile de acolo sunt cu mult mai mici faţă de România… chiar mai ieftine decât cele din duty free şi ar fi păcat să nu profiţi de ocazie.

 

Acestea ar fi câteva din ideile noastre. Nu în ultimul rând, aşteptăm şi sugestii de la voi, pentru a putea face vacanţele pe bani puţini cât mai plăcute pentru noi toţi. Călătorii frumoase vă dorim! 🙂

Daca doresti, cu ajutorul butoanelor de mai jos, poti cauta si alte date de plecare disponibile, zboruri din alte orase sau alte variante de cazare, dupa preferintele si bugetul tau.


Cauta alte oferte de zboruri si cazare:


Pontul de calatorie descris mai sus este o vacanta DIY. Ce sunt aceste vacante si ce caracteristici au ele, cum se rezerva, precum si o serie de alte informatii, iti sunt disponibile in pagina de intrebari frecvente. Ideea de baza a acestor vacante este ca tu esti propriul tau agent de turism si vei face online toate rezervarile necesare, cand, cum si in ce conditii iti doresti.

Widget not in any sidebars
Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *