Top 5 cele mai frumoase plaje din Tenerife

Tenerife

Tenerife este singura destinaţie de plajă pe care noi am ales să o vizităm în doi ani consecutivi. Asta pentru că ne-a plăcut foarte mult insula, iar după primele 7 zile de vacanţă petrecute aici, lista cu ceea ce aveam în plan să vizităm nu era încă în totalitate bifată. Aşa că ne-am întors acasă şi la nici două săptămâni de la sosire, aveam deja biletele de avion rezervate pentru anul următor, spre surprinderea tuturor prietenilor care nu înţelegeau de ce mergem din nou în Tenerife. Am ales să ne reîntoarcem pentru că am considerat că o singură vacanţă nu este suficientă ca să explorezi insula în totalitate.

Deşi este o insulă relativ micuţă, potenţialul său turistic este extraordinar! Da, au dreptate toţi cei care spun că în Tenerife e bine să ai parte de o vacanţă cât mai lungă. Din păcate, ştim cu toţii că de cele mai multe ori vacanţele aici nu sunt tocmai ieftine şi nici bugetul nostru nu e prea mare. Prin urmare, va trebui să îţi maximizezi timpul pe care îl ai la dispoziţie în călătoria ta. Şi ca să venim în ajutorul tău, am realizat o listă cu cele mai frumoase 5 plaje din Tenerife, după părerea noastră! Sperăm să fie utilă. 🙂

1. PLAYA DE LAS TERESITAS

Este considerată a fi plaja cea mai frumoasă şi este un simbol pentru Tenerife, fiind prezentă în toate reclamele şi cataloagele de promovare nu doar ale insulei, ci chiar ale Spaniei. Este localizată în nordul insulei, în apropiere de Santa Cruz de Tenerife. O vacanţă în Tenerife nu poate fi completă fără o vizită aici. Nisipul său este foarte fin şi a fost adus din Sahara, plaja fiind în totalitate artificială. Intrarea în apă se face lent, fiind o plajă potrivită şi pentru cei mici.

Se spune că în trecut, când Tenerife a devenit o destinaţie foarte populară în rândul turiştilor, iar plajele din sud erau din ce în ce mai aglomerate, localnicii şi-au dorit o plajă mai aproape de casa lor, de capitală. Dorinţa le-a fost îndeplinită, ba chiar au primit cea mai frumoasă plajă de pe insulă, Teresitas!

Lângă această plajă nu vei găsi hoteluri, fiind doar muntele şi oceanul, însă dacă vrei să fii aproape de ea, îţi poţi lua cazare în Santa Cruz de Tenerife, iar de acolo să vii cu autobusul. Este aproape. Chiar dacă ai cazare în alte părţi de pe insulă, nu te îngrijora, fiind un obiectiv turistic important, la Teresitas poţi ajunge relativ uşor de oriunde.

Pe muntele de lângă plajă există un drum care merge spre Anaga. Dacă o iei pe acolo, vei ajunge sus pe munte, de unde vei putea să admiri plaja în toată splendoarea sa!  Sus eşti doar tu, muntele, oceanul şi sunetul pescăruşilor… Acela a fost unul dintre cele mai frumoase momente de care am avut parte în Tenerife!

Plaja de Las Teresitas

Plaja de Las Teresitas

2. PLAYA EL BOLLULLO

Este o adevărată bijuterie din nordul insulei. Plaja este oarecum ascunsă de ochii turiştilor, indicatoarele fiind puţine, iar drumul foarte îngust şi necirculat, printre plantaţiile de bananieri. Dacă arunci o privire de la şoseaua principală, nu ai crede că acel drum duce înspre ceva plajă, ţărmul fiind destul de stâncos pe zona respectivă. Şi tocmai pentru că este atât de camuflată, în momentul în care noi am ajuns aproape de ea şi am văzut-o de sus, ne-am întrebat ce astfel de comori mai ascunde Tenerife? Priveliştea de aici topeşte inima chiar şi celor mai greu de impresionat! Nisipul e foarte negru, iar spuma albă a valurilor ce se sparg de rocile vulcanice amplifică parcă şi mai tare contrastul.

În timp ce cobori spre plajă, poţi să auzi sunetul puternic al valurilor, renumite pentru mărimea lor şi ideale pentru surf. Când am fost noi, la Bollullo era arborat steagul roşu şi doar câţiva curajoşi şi surferi se aventurau în larg. Bineînţeles, nu am rezistat tentaţiei să nu intrăm şi noi puţin.

Plaja El Bollullo

Plaja El Bollullo

3. PLAYA EL DUQUE

Spre deosebire de Las Teresitas şi El Bollullo, această plajă se află în sudul insulei, în Adeje. Este şi ea în topul preferinţelor turiştilor, apa fiind turcoaz şi nisipul deosebit de fin. Plaja este lată, iar în apropiere sunt diverse hoteluri impunătoare. Dacă vrei să faci şi ceva shopping, tot aproape găseşti şi centrul comercial Plaza del Duque.

Plaja el Duque

4. “PLAJA” DIN GARACHICO

…sau mai corect spus “piscinele naturale din Garachico“. Aici poţi să faci baie între rocile vulcanice. Piscinele au diferite adâncimi, deci nu este necesar să ştii să înoţi. Dacă ajungi la lăsatul serii, ai toate şansele să prinzi o piscină aici numai pentru tine.

În secolul al 17-lea, Garachico a fost cel mai important port al insulei, însă natura nu a fost de partea sa, aici având loc cea mai devastatoare erupţie vulcanică din Tenerife, în anul 1706, atunci când o mare parte din oraş a fost acoperită de lavă. Au rămas în schimb, “moştenire”, după acea erupţie, aceste piscine naturale pe care se merită să le încerci în vacanţa ta în Tenerife!

Garachico

5. PLAYA DE LAS VISTAS

Este una din principalele plaje din sudul insulei, fiind localizată în apropierea portului Los Cristianos. Este o plajă lată, de asemenea artificială, cu nisip fin, iar în apropierea sa se găseşte renumitul centru comercial Safari.

TENERIFE VISTAS

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife. Nu a fost uşor să facem acest clasament, dat fiind numărul mare de plaje de pe insulă. Câteva dintre cele pe care le-am mai putea adăuga ar fi: Playa del Camison, Tejita, Jardin, Arena sau Fanabe.


Cauta oferte de zboruri si cazare:


Pontul de calatorie descris mai sus este o vacanta DIY. Ce sunt aceste vacante si ce caracteristici au ele, cum se rezerva, precum si o serie de alte informatii, iti sunt disponibile in pagina de intrebari frecvente. Ideea de baza a acestor vacante este ca tu esti propriul tau agent de turism si vei face online toate rezervarile necesare, cand, cum si in ce conditii iti doresti.

 

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *