Ce să vizitezi dacă îţi faci vacanţa în Mallorca

Mallorca

Dacă urmăreşti ofertele de vacanţe publicate pe site-ul nostru, probabil ai observat că poţi găsi o vacanţă DIY în Mallorca undeva în jur de 200 – 250€ de persoană pentru zboruri cu conexiune garantată şi cazare 6 – 7  nopţi. Aşadar nu e nevoie să dispui de o mică avere pentru a ajunge în cea mai mare insulă din Baleare. Dacă preţurile mici te-au convins şi ţi-ai rezervat deja vacanţa, iată o listă cu ce anume nu ar trebui să ratezi dacă ajungi în Mallorca şi câteva sfaturi de călătorie bazate pe vacanţa pe care am petrecut-o şi noi aici în urmă cu ceva timp.

 

SA CALOBRA (TORRENT DE PAREIS)

În materie de șosele șerpuite, insula nu duce deloc lipsă, iar cel mai bun exemplu e drumul Calobra.  Şoseaua a fost proiectată în anul 1932 de către inginerul Antonio Paretti. Se spune că întreaga şosea a fost construită manual, fără ajutorul vreunui utilaj şi că a fost nevoie de mutarea a peste 31000 m³ de stâncă. Drumul este unul deosebit de îngust pe alocuri, adesea aglomerat pe perioada verii şi pe anumite porţiuni este o adevărată provocare să întâlneşti un autocar ce vine din sens opus.

Sunt multe serpentine, cea mai celebră curbă fiind cea asemănătoare unui “nod de cravată”. Se spune că la un moment dat, inginerul Paretti a rămas fără imaginaţie despre cum ar putea construi şoseaua, relieful fiind total nepermisiv. După o lungă perioadă de gândire şi nopţi nedormite, în timp ce îşi făcea un banal nod la cravadă, şi-a dat seama că ar putea construi şi şoseaua în acelaşi mod. A rezultat astfel una dintre cele mai celebre curbe din lume, nodul de cravată a lui Paretti.

Mare ne-a fost şi nouă uimirea când am ajuns chiar sus pe munte și vedeam ce coborâre spectaculoasă ne așteaptă, având marea în depărtare. Da, ai ghicit… drumul te va duce tot la o plajă, ascunsă între doi versanți abrupți ce stau parcă să se prăbuşească în mare. Ca și cum frumusețea locului nu e încă suficientă, de îndată ce parchezi mașina și o iei la pas spre plajă, drumul te va duce prin niște tuneluri mici săpate în stâncă. Şi ce sa fie oare prin fereastra din tunel? E tocmai marea, în toată splendoarea și albastrul ei, un mic preview la ceea ce te așteaptă afară. Micuța plajă dintre versanți e ceva de vis… Practic, îţi primești acum răsplata după ce ţi-ai testat abilitățile de șofat cu puțin timp înainte. 🙂

calobra1

calobra2

calobra4

calobra5

CAP DE FORMENTOR, FARUL FORMENTOR ŞI PLAJA CU ACELAŞI NUME

Tot de numele inginerului Paretti se leagă şi construcţia drumului ce duce la Cap de Formentor, un alt loc pe care noi ţi-l recomandăm să-l vizitezi. Peisajul de aici este şi el desprins parcă din cărţile poştale.

Cap de Formentor este punctul cel mai nord-estic al insulei, aflat la “răscruce de vânturi”, după cum spun şi localnicii, iar într-o zi senină de aici poţi vedea chiar şi insula învecinată, Menorca. Peisajul este fermecător, aşa că nu îţi uita aparatul foto acasă!

capformentor1

capformentor2

capformentor3

Mallorca

VALLDEMOSSA,  FORNALUTX și SOLLER

Departe de agitația din capitala Palma stau trei aşezări extrem de pitorești, poate chiar cele mai pitorești de pe toată insula. Posibil ca numele Valldemossa să-ţi mai fi trecut pe la urechi, sat ajuns celebru mai ales după ce Frederic Chopin a locuit o vreme aici alături de iubita sa (scriitoarea George Sands), însă și celelalte două merită o vizită.

Localităţile păstrează un aer spaniol autentic, cu străduțe înguste precum un mic labirint în care îți va face cu siguranță plăcere să hoinărești câteva ore.

În Valldemossa, spre exemplu, aproape fiecare casă e decorată într-un mod unic și e o adevărată mândrie pentru proprietari atunci când turiștii se opresc în fața casei lor şi o fotografiază. E un fel de concurență, fiecare încercând sa aibă el cea mai frumoasă casă. La fiecare intrare vei observa și câte o iconiță a protectoarei Valldemossei, Santa Catalina Thomas alături de mesajul “Santa Catalina Thomas, Pregau per Nosaltres”. Bineînţeles, nu lipsesc nici obloanele verzi specifice insulei.

Nouă ne-a plăcut Valldemosa atat de mult încât am stat aproape o zi întreagă aici și tot ne-am mai fi plimbat puțin pe străduţele sale.

Ca să ajungi aici poți lua autobuzul din Palma cu numărul 210. Un bilet dus-întors costă 3.70€.  Bineînteles și mai simplu ar fi să închiriezi o mașină, mai ales că tarifele sunt mai mult decât decente pe insulă, variantă pentru care am optat şi noi. De reținut că mașina o lași în parcarea cu plată de la intrarea în Valldemossa. Iată și câteva imagini…

valldemossa9

valldemossa10

valldemosa2

valldemosa4

valldemossa8

CATEDRALA LA SEU

Dacă ajungi în Palma, nu ai cum să nu o vezi la cât de impunătoare este, o adevărată capodoperă a arhitecturii gotice. Lucrările la catedrală au început în secolul al XIII-lea, la inițiativa regelui Jaume I al Aragonului. Legenda spune că atunci când el a venit sa cucerească insula, ar fi prins o furtună teribilă pe mare și temându-se pentru viața sa, s-a rugat pentru a ajunge la mal cu bine. Rugăciunea i-a fost ascultată și drept mulțumire, a ordonat construcția acestei catedrale.

Catedrala se mândrește astăzi cu una dintre cele mai mari rozete din lume. Asupra arhitecturii sale și-a pus amprenta și Antonio Gaudi între anii 1904 – 1914. Cea mai mare contribuţie a sa este dată de gigantul baldachin din fier forjat agăţat deasupra altarului şi menit să simbolizeze coroana de spini a lui Iisus.

la-seu1

la-seu2

la-seu3

CASTELUL BELLVER

Este pentru Palma ceea ce este Montjuic pentru Barcelona, adică locul perfect în care să admiri priveliştea asupra portului. Cel mai bine vii aici duminica atunci când intrarea la castel este gratuită.

bellver

ALCUDIA

Stațiunea este localizată în partea de nord a insulei și este una dintre cele mai populare în rândul turiștilor.  Plaja de aici este întinsă, nisipul fin, intrarea lină, iar apa deosebit de curată și de un turcoaz ispititor mai ales în lunile de vară.

Alcudia nu se rezumă însă doar la plajă sau plimbări pe malul mării, ci mai are și o superbă cetate medievală de pe ale cărei ziduri poți admira întregul orăşel.

alcudia1

alcudia2

Vacanţă frumoasă îţi dorim! Şi nu uita să ne spui cum a fost. 🙂

CITEŞTE ŞI: Top cele mai frumoase plaje din Mallorca

Daca doresti, cu ajutorul butoanelor de mai jos, poti cauta si alte date de plecare disponibile, zboruri din alte orase sau alte variante de cazare, dupa preferintele si bugetul tau.

Cauta alte oferte de zboruri si cazare:

Cum poți rezerva?

Propunerea de mai sus este o vacanță pe cont propriu (DIY), așadar vei putea face toate rezervările de care ai nevoie cu ajutorul butoanelor albastre din articol. Valabilitatea prețurilor a fost verificată de noi la momentul publicării articolului, iar pentru ilustrarea acestor tarife găsești mai sus unul sau mai multe screen shot-uri. Ia in considerare faptul că aceste prețuri se pot modifica oricând și independent de noi. Înainte de a rezerva poți citi multe informații despre acest tip de vacanțe în pagina "Cum funcționează?" din site.
Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *