Tenerife – 6 sfaturi practice pentru o vacanţă reuşită

Tenerife

Dacă ai profitat de preţurile mici la zboruri şi cazare în Tenerife pe care ţi le-am propus pe blogul nostru, ferice de tine călătorule, te aşteaptă o vacanţă în una dintre cele mai impresionante insule! Tenerife te va surprinde prin diversitatea formelor de relief şi trecerea bruscă de la o zonă la alta, prin cromatica plajelor sale, atât cu nisip galben cât şi negru şi nu în ultimul rând, prin ospitalitatea localnicilor săi.

 

Şi pentru ne dorim să fim o sursă de inspiraţie şi să te ajutăm să călătoreşti mai ieftin şi în condiţii bune, iată câteva sfaturi practice bazate pe vacanţele noastre în Tenerife. Câteva dintre ele te vor ajuta şi să nu cheltui prea mulţi bani pe insulă atunci când nu este cazul.  E bine să fii informat şi să ai temele făcute de acasă atunci când pleci într-o vacanţă.

1. Nu cheltui bani pe transferuri scumpe de la aeroport la hotel şi invers

 

Să ajungi de la aeroport la hotel şi invers nu e tocmai o provocare atunci când eşti în Tenerife, insula având un transport public bine dezvoltat, cu autobuze care circulă inclusiv pe durata nopţii. Compania se numeşte TITSA şi are preţuri foarte bune.

 

Spre exemplu, dacă aterizezi pe Aeroportul Tenerife Sud (TFS) pentru a ajunge în Costa Adeje vei lua autobuzul cu numărul 111 şi te va costa doar 3,70€. Autobuzul te va lasa în staţia numită “Estacion De Guaguas”. Chiar dacă ţi-ai luat hotelul în Playa de las Americas şi nu în Costa Adeje, acest autobuz este potrivit pentru tine, în maxim 10 minute de mers lejer pe jos eşti acolo. Tot acelaşi bus trebuie să-l iei şi în cazul în care ai hotel în Los Cristianos sau Santa Cruz de Tenerife. Dacă în schimb mergi în Puerto de la Cruz, va trebui să iei busul cu numărul 343.

Uite aici o listă mai detaliată cu rutele disponibile de la Aeroportul Tenerife Sud şi aici una cu cele de la Aeroportul Tenerife Nord (TFN).

 

Biletul îl vei lua de la şofer. Asigură-te să ai bani mărunţi la tine. Ca sfat, înainte să îţi cumperi biletul, întreabă-l pe şofer dacă merge în direcţia în care îţi doreşti, spre exemplu nr. 111 poate merge din aeroport fie înspre Santa Cruz de Tenerife, fie înspre Costa Adeje.

2. Închiriază o maşină

 

Tenerife este o destinaţie de vacanţă cu o mulţime de obiective turistice, astfel că nu te vei plictisi acolo, ba chiar poţi intra în criză de timp în cazul în care ţi-ai făcut o listă mult prea lungă cu ce vrei să vizitezi. Din acest motiv este indicat să închiriezi o maşină măcar 2 sau 3 zile. Bine, indicat ar fi să ai o maşină exact cât stai acolo, dar bineînţeles că bugetul tău dictează acest aspect. Pe combustibil nu va trebui să cheltui o avere pentru că insula nu este mare, aşă că poţi ajunge rapid din nord în sud sau invers. Există autostrăzi (nu au taxe, apropo), plus o mulţime de locuri în care poţi parca gratuit (inclusiv la telefericul de la Teide).

 

driving

 

masca

3. Cumpără un twin ticket în cazul în care vrei să mergi şi la Siam Park şi la Loro Parque

 

În caz că vrei să vezi ambele parcuri tematice, îţi poţi achiziţiona din start un bilet twin şi vei face astfel o economie de 10€. Vei plăti pe un bilet twin 60€, în timp ce dacă le-ai lua separat un bilet ar fi 35€ la Siam şi alţi 35€ la Loro.

 

Pentru Siam Park îţi recomandăm să eviţi zilele de weekend, atunci când poţi sta la coadă la Tower of Power sau la Dragoon chiar şi o oră şi jumătate.

 

siam

 

loro

4. Ia în calcul o cazare în Santa Cruz de Tenerife

 

Staţiunile din sud pot fi pline ochi în lunile de vară, însă dacă vrei să simţi atmosfera autentică a insulei şi să trăieşti ca un localnic, poţi alege o cazare chiar în capitala Santa Cruz de Tenerife. În plus, de aici vei fi foarte aproape de Playa las Teresitas, cea mai frumoasă şi mai renumită plajă de pe insulă şi al cărei nisip a fost adus din deşertul Sahara.

 

teresitas

 

Tenerife

5. Vizitează insula în perioada carnavalului

 

Rio de Janeiro e departe şi rar găsim bilete ieftine de avion. Din fericire, avem şi în Europa carnavaluri asemănătoare. Unul este în Tenerife şi are loc anual în ianuarie – februarie. Vizitează insula în perioada lui şi te poţi bucura de o experienţă unică. Aşa cum spuneam de multe ori, Tenerife este o insulă care poate fi vizitată pe toată durata anului. Găseşti aici perioada exactă de desfăşurare pentru 2018.

6. Stabileşte din timp dacă vrei să urci până la vârful vulcanului Teide

 

Dacă îţi doreşti să urci pe Teide, telefericul te va duce până la altitudinea de 3555 metri, însă pentru o experienţă cu totul unică (dacă sănătatea îţi permite, sus aerul fiind foarte rarefiat), poţi urca până la vârful vulcanului, la 3718 metri. O adevărată provocare, nu? 🙂 Pentru aceasta vei avea nevoie însă de un permis special pe care îl poţi solicita aici. Locurile sunt limitate, aşa că va trebui să acţionezi cu mult timp înainte, poate chiar e bine să verifici înainte de rezervarea biletului de avion.

 

teide1

 

La final te lăsăm să contemplezi puţin la plajele cu nisip galben şi negru… Aceeaşi destinaţie, două plaje total diferite: Vistas şi Arena. Pune-le pe lista ta! 😉

 

TENERIFE VISTAS

 

arena

 

CITEŞTE ŞI:

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *