Tenerife: Ce trebuie să știi despre Siam Park

Siam Park

Pentru că se apropie cu pași repezi sezonul concediilor și multe persoane iau în calcul o vacanță în Tenerife, astăzi îți vom povesti puțin despre Siam Park, care ar fi costurile unei vizite aici și la ce să te aștepți.

 

În primul rând trebuie să știi că Siam Park este, prin tematica aleasă, cea mai mare construcție în stil thailandez din afara Thailandei. Evident că de aici vine și numele său. Regatul Siam din Costa Adeje ilustrează fidel o mică părticică din Thailanda: clădiri cu multe ornamente și acoperișuri țuguiate, vegetație luxuriantă și tobogane cu denumiri ce în mod firesc te duc cu gândul tot prin Asia.

 

Parcul se întinde pe o suprafață de 18,5 hectare și a fost deschis publicului în septembrie 2008, după 4 ani de lucrări și 52 milioane de euro cheltuite. De la momentul deschiderii și până în prezent s-au mai adăugat și alte tobogane, așadar chiar dacă ai viziat Siam Park in trecut, îl poți pune din nou pe listă în cazul în care ești în vacanță în Tenerife.

 

Potrivit Tripadvisor, Siam Park este locul 1 în lume în topul cel mai bune parcuri acvatice, poziție ocupată în mai mulți ani printre care și 2015, 2016 și 2017. Nu ar fi o deloc o surpriză ca și în 2018 Siam Park să rămână pe aceeași poziție.

 

Din punct de vedere al mediului, parcul protejează resursele de apă existente pe insulă și utilizează la toate toboganele sale apă de mare desalinizată. Aceasta va fi ulterior folosită la irigarea vegetației.

 

siam1

 

 

siam2

 

Orar de vizitare și prețuri

 

Între 1 mai și 31 octombrie parcul este deschis între 10 – 18, in timp ce în restul intervalului parcul se închide cu o oră mai devreme. Ar fi bine ca dimineața să ajungi cât mai rapid pentru că o zi nu este suficientă să descoperi toate atracțiile. În plus și coada la bilete e descurajatoare în special dacă alegi să vizitezi parcul în perioada verii când pe insulă sunt foarte mulți turiști.

 

Pentru adulți prețul unui bilet este 37€. Poate părea destul de mult la o primă vedere, însă distracția e garantată și cu siguranță vei ține minte ziua aceasta. Am cunoscut și persoane care își doresc să revină în Tenerife special pentru Siam Park sau persoane care în timpul vacanței lor au vizitat parcul de 2 ori. Apropo de asta, imediat după intrarea în parc poți să-ți cumperi biletul pentru a doua intrare la jumătate de preț. Trebuie însă să te reîntorci în maximum 15 zile. În cazul în care ajungi la Siam Park în perioada verii, atunci când poți sta și o ora și jumătate la coadă la un tobogan, ia în calcul achiziționarea unui Fast Track Pass. Costă în jur de 15€, iar cu el vei avea prioritate la tobogane, însă doar o singură dată pentru fiecare dintre ele. Din ce am observat noi cele mai mari cozi sunt la Tower of Power, Dragon și Singha.

 

Dacă îți dorești să vizitezi și Loro Parque, cel mai bine optezi din start pentru un Twin Ticket, ai ambele intrări incluse și vei obține o reducere de 10€.

 

Pe lângă biletul de intrare la Siam vei mai plăti în plus o taxă pentru vestiar de 8€/per dulap, sumă din care vei primi înapoi 5€ în momentul în care restitui cheia.

 

 

La ce să te aștepți?

 

Într-un singur cuvânt spus: adrenalină! Iată și câteva din principalele atracții ale parcului:

 

Tower of Power

tower

 

E vedeta parcului acvatic și motivul pentru care cei mai mulți vizitatori îi calcă pragul. E un tobogan extrem, cu o cădere aproape verticală. Altfel spus, e adrenalină pură, e dorința de a te autodepăși pentru ca ulterior să îți poți spune că da, ai făcut-o și pe asta. Ajungi în vârf, mai ai doar câteva persoane în față, auzi țipete,  iar bătăile inimii o iau razna. Încerci să te consolezi pe tine: durează doar câteva secunde până ajungi jos, ce ar putea să fie chiar așa de rău? Apoi îți amintești că o să cazi aproape vertical de la 28 metri cu 80 km/h și că tubul tău mai trece și printr-un bazin cu rechini. Din fericire pentru tine, în doar câteva secunde ajungi într-adevăr jos, fără ca măcar să îți dai seama când ai trecut pe lângă acei rechini. Experiența e unică și categoric prima tură e și cea mai grea, sau cel puțin pentru noi așa a fost.

 

 

Dragonul

siam-dragon

 

După Tower of Power am căutat din nou adrenalina și am încercat Dragonul. Cu acest tobogan Siam Park a mai stabilit un record mondial, având cea mai mare statuie a unui dragon. Deși privirea lui fioroasă te cam face să bați pasul pe loc în primă fază și nu prea ai idee ce te așteaptă, toboganul merită fiecare minut pe care l-ai petrecut așteptând să-ți vină rândul. Pe colac trebuie să fiți câte patru, dar îți poți găsi cu ușurință camarazi cât timp stai la coadă în cazul în care sunteți mai puțini. Bineînțeles regula este valabilă pentru orice tobogan.

 

Vulcanul

Lângă Dragon găsești Vulcanul, un alt tobogan de grup. E mai puțin extrem decât Dragonul și mai toată “acțiunea” are loc pe întuneric. Dacă înainte ai fost pe Tower of Power și pe Dragon, atunci cu siguranță ți se va părea chiar relaxantă experiența.

 

Singha

siam-singha

 

O succesiune de mai multe pâlnii în care vei atinge până la 18 metri pe secundă. Și acest tobogan este destinat pentru 2 – 3 persoane.

 

Mai Thai River

Cu siguranță după atâta energie consumată vei simți nevoia să te relaxezi puțin printre palmieri și flori pe Mai Thai River, cel mai lung lazy river din lume. Atipic pentru un lazy river vei avea chiar o urcare, iar la final ești pus să alegi dacă vrei să faci la stânga sau la dreapta. Răspunsul cel mai indicat: stânga, acolo unde te așteaptă un tobogan și o plimbare pe sub bazinul cu rechini de la Tower of Power. Dacă alegi dreapta în schimb vei ieși din Mai Thai River ceea ce știm că nu vrei… sau cel puțin nu până nu ai trecut măcar o dată pe la rechini.

 

Wave Palace

Și dacă până acum am tot scris despre recorduri mondiale, îți propunem să continuăm în același mod: la Wave Palace ai cele mai mari valuri artificiale din lume (3 metri) alături de o fâșie de nisip alb fin unde să-ți tragi puțin sufletul după atâta aventură.

 

Apoi poți continua distracția și pe Kinnaree, Mekong Rapids, Snakes sau The Giant.

 

siam-harta

 

La final te lăsăm cu un scurt video din emisiunea Xtreme Waterparks:

 

 

*Sursă cover foto: firstchoice.co.uk

 

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

3 thoughts on “Tenerife: Ce trebuie să știi despre Siam Park

  1. Cred ca merita mentionat si faptul ca pe parcursul verii exista si optiunea Siam Night, care presupune accesul in intervalul 8-12 seara.

    Este o optiune foarte buna pentru a evita aglomeratia din timpul zilei.

  2. Iar pt al doilea bilet, cumpărat inainte de iesire, plătești doar 18,5 € valabil 15 zile :). Vestiarul e 8 € cel mic, 10 € cel mare, din care primesti garanția inapoi, de 5 euro ( la cel mare ). Dacă ai probleme cu tălpile, iti poti lua papuci de apa din incinta, 10 €. ( pe jos e beton).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *