Recomandare de cazare în Maramureș: Pensiunea Valea Brânzei

3maramures-cover

Nu departe de Bârsana, aproape de malul Izei, în inima Maramureșului, găsești ascunsă pe o străduță lăturalnică din localitatea Nănești o pensiune ce ilustrează perfect tradiționalul maramureșean.

 

Gazdele casei sunt Nuțu și Ileana, doi tineri cam pe la 30 de ani care din 2014 au deschis porțile casei lor turiștilor de pretutindeni veniți să descopere autenticul românesc în una dintre cele mai pitorești zone din țară. Cum spuneam și într-un alt articol, Maramureșul e unul dintre puținele locuri de la noi care păstrează încă neatinse tradițiile vechilor generații și în care oricine ar trebui să ajungă.

 

Pe Ileana și Nuțu i-am vizitat și noi în iarna care, cel puțin calendaristic, tocmai s-a încheiat și îți spunem pe cuvânt că pensiunea lor merită cu vârf și îndesat calificativul “Superb” (scor 9 din 10) oferit de Booking.com la momentul scrierii acestui articol, ba chiar mai mult, noi i-am da 10 din 10 la toate aspectele. Superlativul absolut nu pare prea mult când vine vorba despre ospitalitatea gazdelor, curățenia camerelor sau frumusețea locului. Și dacă ar fi să rezumăm totul la o singură propoziție, am spune că ne-am simțit ca acasă, dar cum părerile personale pot fi adesea subiective, cel mai bine e să lăsăm mai jos câteva imagini care să te convingă…

 

2maramures

 

 

 

7maramures

 

 

 

8maramures

 

 

 

10maramures

 

 

 

 

 

13maramures

 

 

 

14maramures

 

 

 

15maramures

 

 

 

16maramures

 

 

 

17maramures

 

Fiecare cameră a pensiunii are baie privată dotată cu uscator de păr și articole de toaletă gratuite. Unele camere au balcon sau terasă.

 

5maramures

 

Pensiunea oferă un spațiu de joacă în aer liber dedicat copiilor și facilități pentru grătar. La cerere se pot pregăti mese tradiționale cu produse locale. Prăjiturile, în special cea cu mere, plăcintele pregătite pentru noi și gemul de prune au fost un adevărat răsfăț.

 

Tot la pensiune poți proba și haine tradiționale maramureșene, atât portul de vară cât și cel de iarnă, ținute pe care moroșenii le poartă și astăzi cu mândrie în zilele de sărbătoare. Și cu ce anume ai putea asorta toată această ținută? Da, ai ghicit, cu o pereche de opincuțe tradiționale, astfel că ținuta ta va fi una cât se poate de completă. 🙂

 

6maramures

 

 

 

9maramures

 

 

 

1maramures

 

 

 

12maramures

Când să mergi la pensiune?

Simplu, în orice anotimp.

Cum ajungi la pensiune?

Pensiunea se află în localitatea Nanești, la 16 km de Sighetu Marmației.

 

Ce poți să vizitezi în zonă?

  • Mănăstirea Bârsana – la 9 km
  • Muzeul Satului și Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmației – la 16 km
  • Ocna Șugatag –  la 18 km
  • Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești – la 33 km
  • Cimitirul Vesel din Săpanța – la 34 km
  • Mănăstirea Săpânta-Peri – la 36 km

 

Cum poți rezerva și cât costă?

Pensiunea Valea Brânzei și tarifele acesteia le găsești pe Booking.

 

Vacanță frumoasă!

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *