Vacanță în Santorini: 5 experiențe de care să ai parte

Vacanta in Santorini
Ne aflăm în plin sezon al concediilor de vară, iar pe rețelele sociale pare ca toată lumea e plecată undeva într-o vacanță. Internetul s-a împărțit cumva în două: iubitorii munților pe de-o parte și cei care stau toată ziua la malul mării pe de altă parte. Nici nu e de mirare că prin news feed-ul din Facebook răsar ba fotografii cu versanți abrupți de munte, ba plaje nesfârșite cu nisip fin și ape azurii. Și, dacă tot am adus vorba de fotografii, hai să recunoaștem, nu se poate să nu îți sară în ochi imaginile din Santorini cu vederile asupra Mării Egee și nu se poate să nu îți dorești ca măcar o dată să ajungi aici. În speranța că ai deja rezervate biletul de avion și cazarea, îți prezentăm 5 experiențe pe care nu ar trebui să le ratezi în cadrul vacanței tale în Santorini.

 

Vizitează Oia la apus de soare

“Sunsets are proof that everyday can end in a beautiful way” stă scris mare deasupra unui local în Oia. Mesajul ți se întipărește parcă în minte și nu se poate să nu ii dai dreptate, mai ales că te afli în unul din locurile cu cele mai frumoase apusuri de pe planetă. Dacă ne întrebi pe noi, am spune că o vizită în Oia e oricând binevenită și indiferent de oră poți imortaliza câteva cadre interesante, dar asigură-te că pe parcursul vacanței tale ajungi cel puțin la un apus. E magic, crede-ne! Deloc surprinzător, turiștii iau cu asalt Oia cu câteva ore bune înainte pentru a prinde cele mai bune locuri, iar apusul în sine e fotografiat mai ceva ca o eclipsă. Un loc bun pentru câteva imagini drăguțe este la Oia Castle. De aici ai vedere directă spre morile de vânt.

Ia la pas străduțele din Fira, Oia, Imerovigli și Firostefani

Santorini nu e genul de destinație în care să stai la plajă timp de o săptămână închis într-un resort cu all inclusive. Insula are atât de multe locuri și priveliști încântătoare încât vei simți că nu te mai saturi să o explorezi. Poți începe incursiunea ta în Fira, capitala insulei, acolo unde ai unele dintre cele mai fermecătoare priveliști spre vulcan și insula Thirasia. La poalele calderei se găsește și micuțul port al orașului. Până acolo, de sus din Fira, ai de coborât 589 de trepte, sau poți (cu 6€) să iei telecabina. O plimbare cu măgărușul costă tot atât, dar, din compasiune pentru aceste animale, noi nu o recomandăm.

În continuare imaginile din Fira vorbesc de la sine…

jtr10

santoirni5

santorini1

santorini2

santorini3

santorini6

Un alt loc încântător este micuța asezare Imerovigli, localizată între Fira și Oia. Aici se găsesc printre cele mai selecte hoteluri de pe insulă, multe având infinity pool-uri și vederi splendide la Marea Egee. În Imerovigli nu rata câteva fotografii cu stanca Skaros în fundal, locul pe care se așeza cândva o importantă fortăreață.

jtr11

Ceva mai la nord de Imerovigli este asezat orășelul Oia (se pronunta “Ia”) care este probabil cea mai căutată destinație de către turiști. Bisericile albe cu cupole albastre și florile de Bougainvillea alături de albastrul intens al Mării Egee fac locul cu totul fermecător. Morile de vânt, cândva folosite pentru producerea făinii, completează și mai mult peisajul, rolul lor fiind astăzi strict decorativ.

santorini4

santorini8

santorini12

 

Vizitează vulcanul

Din port există vase care pleacă în fiecare zi spre insula alăturată, Nea Kameni, locul unde se găsește vulcanul. Acesta este încă activ. În urmă cu milioane de ani insula Santorini (Thira) a fost martoră uneia dintre cele mai mari erupții vulcanice din lume și care a determinat ulterior formarea arhipelagului de insule așa cum arată el astăzi. Pentru o astfel de excursie vei scoate din buzunar undeva în jur de 30 – 35€ de persoană.

20190607_093809

Fă baie in izvoarele termale

Tot în cadrul vizitei tale pe micuța insulă Nea Kameni te poți bucura de o baie în izvoarele termale. Acestea au devenit deja foarte populare în rândul turiștilor. Aici apa mării este mult mai caldă și are o culoare mai deosebită, un amestec de maro cu verzui.

Încearcă vinurile de pe insulă

Solul vulcanic dă un gust aparte vinului produs în Santorini, iar culturile de struguri au reprezentat din cele mai vechi timpuri o sursă importantă de venit pentru localnici. Bucură-te de un apus spectaculos alături de un pahar de vin alb în Oia. Va fi un moment de neuitat!

Santorini este un loc destinat romanticilor si iubitorilor de frumos. Poate fi o alegere excelentă pentru o lună de miere. Noi am vizitat insula în iunie 2019 și cel mai probabil vom reveni cândva. Am ajuns aici din Atena cu Ryanair, iar după câteva zile petrecute pe insulă ne-am îmbarcat în feribotul spre Mykonos.. Poți citi mai multe despre cum a decurs vacanța noastră aici.

santorini11

Santorini

20190605_174311

jtr13

jtr14

jtr16

jtr25

jtr26

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *