Politica privind confidențialitatea

Prezenta politică de confidențialitate are drept scop informarea vizitatorilor website-ului nostru care poate fi accesat la adresa www.all4travel.ro precum și la toate subpaginile acestuia asupra modului in care sunt prelucrate și protejate datele personale ale vizitatorilor.

 

Când are loc colectarea datelor personale?

Colectăm date cu caracter personal atunci când accesați site-ul nostru, când vă abonați la newsletter-ul din site sau la notificările de tip Push, precum și atunci când corespondați cu noi prin email, prin intermediul rețelelor sociale sau prin mesaje lăsate în rubrica de comentarii a site-ului.

 

Care este scopul colectării datelor cu caracter personal?

Prezentul website poate colecta date cu caracter personal pe paginile sale numai cu acordul voluntar al vizitatorilor având ca scop următoarele:

 • trimiterea de newslettere periodice prin email
 • alerte (notificări) de tip push pe dispozitivele pentru care utilizatorul a decis activarea lor
 • realizarea unor statistici de către Google Analytics și/sau Facebook
 • distribuirea articolelor prin Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Twitter sau email
 • îmbunătățirea experienței de utilizare a website-ului.

 

Care sunt datele personale care pot fi colectate?

Atunci când un utilizator accesează prezentul website sunt colectate mai tipuri de date personale, cum ar fi:

 • IP-ul dispozitivului, respectiv adresa Internet Protocol
 • tipul dispozitivului
 • sistemul de operare folosit
 • numele browser-ului și versiunea acestuia
 • rezoluția
 • data și ora la care este accesat website-ul
 • locația utilizatorului
 • numărul paginilor accesate de către un utilizator precum și succesiunea în care are loc deschiderea paginilor
 • adresa exactă de Internet a paginilor care au fost accesate
 • durata petrecută pe website de către un utilizator
 • durata medie petrecută de un utilizator pe website într-un anumit interval de timp
 • numărul de sesiuni efectuate într-un anumit interval de timp
 • sursa din care are loc accesarea website-ului (spre exemplu dacă un utilizator a deschis website-ul din motoarele de căutare, din rețelele sociale sau direct din browser-ul de Intenet)
 • cuvintele cheie folosite de un utilizator în motorul de căutare și care au stat la baza accesării website-ului
 • cuvintele de căutare folosite de un utililizator în cadrul website-ului
 • alți parametri furnizați de către browser-ul de internet

 

Aceste date tehnice sunt colectate în mod automat şi pot sta la baza analizei traficului într-o anumită perioadă dată, statistici realizate prin Google Analytics. Cu ajutorul acestor date vom şti spre exemplu câţi utilizatori a avut website-ul într-o anumită zi, câte pagini au fost vizitate, care dintre ele au fost cel mai des citite şi cât este timpul mediu pe care utilizatorii îl petrec pe website. Aceste date NU permit identificarea unei persoane.

 

În cazul în care un utilizator se abonează la newsletter va fi colectată adresa de email. Aceasta va fi folosită doar pentru scopul în care a fost colectată, respectiv trimiterea de mesaje periodice prin email. Mai mult decât atât, abonarea la newsletter a unui utilizator nu poate avea loc decât după ce acesta a confirmat acest aspect prin intermediul mesajului trimis pe emailul înregistrat în website. În cazul în care utilizatorul nu confirmă abonarea nu vom mai trimite alte emailuri la respectiva adresa, aceasta nefiind înregistrată în baza noastră de date. Excepţie face momentul în care un utilizator va introduce din nou pe website acea adresă pentru abonarea la newsletter, caz în care vom trimite din nou mesajul prin care i se va solicita confirmarea. Orice utilizator abonat la newsletter are posibilitatea de a se dezabona sau de a-şi modifica preferinţele acestuia cu ajutorul link-urilor găsite în email-urile de la noi. O altă variantă pentru dezabonare ar fi trimiterea unui email la adresa admin@all4travel.ro, caz în care te vom dezabona noi.

 

În ceea ce priveşte abonarea la notificările din website prin One Signal este reţinut ID-ul dispozitivului pe baza căruia va avea loc trimiterea unui mesaj push în momentul în care pe website este publicat un nou articol. Orice utilizator are posibilitatea de a se dezabona de la acest serviciu în acelaşi mod în care s-a făcut şi abonarea, respectiv prin intermediul clopoţelului din partea dreaptă jos a website-ului. Bineînţeles şi acest serviciu este folosit exclusiv pentru scopul pentru care a fost solicitat de utilizator, expedierea unei notificări la momentul publicării unui articol.

 

Pe lângă aceste date există cazuri în care anumiţi utilizatori ne oferă voluntar alte date cu caracter personal prin intermediul email-urilor pe care ni le trimit, cum ar fi adresa de email, numărul de telefon sau numele şi prenumele. Nu vom folosi niciodată numărul de telefon pentru a vă suna şi nici nu vom transmite altor persoane aceste informaţii. În cazul în care ne-aţi dat un email cu anumite întrebări vom folosi adresa dumneavoastră de email doar pentru a vă răspunde la acel mesaj. Nu vom folosi respectiva adresă pentru a vă trimite newslettere.

 

Cu ajutorul formularului de comentarii din website mai pot fi colectate numele şi prenumele unui utilizator, website-ul acestuia (dacă există) şi adresa de email. Nici în acest caz adresa de email nu va fi folosită pentru trimiterea de newslettere. Un utilizator poate să primească ulterior mesaje doar în cazul în care a solicitat acest lucru bifând căsuţa de a fi notificat prin email atunci când sunt publicate răspunsuri la mesajul tău.

 

Toate datele cu caracter personal sunt colectate în conformitate cu Legea 677/2001.

 

Cum sunt folosite datele colectate?

Datele colectate pot fi folosite pentru realizarea unor statistici de către Google și Google Analytics, crearea unor audiențe personalizate prin intermediul Facebook Pixel, afișarea reclamelor Google Adsense, transmiterea notificărilor alese de utilizator  (de tip newsletter – MailChimp sau push – One Signal) în funcție de preferința aleasă de utilizator.

Citește și:

 

Care sunt drepturile utilizatorilor?

Orice utilizator poate solicita mai multe informații privind date colectate sau să solicite ștergerea acestora.

 

Alte website-uri

Website-ul nostru conține link-uri către alte website-uri. Nu suntem răspunzători pentru politica de confidențialitate și politica privind cookies a acestor website-uri, motiv pentru care îți recomandăm să analizezi cu atenție politicile acestor website-uri înainte de navigare.

 

CITEȘTE ȘI: