Cum funcționează?

planepaper

Dacă dorința de a călători te-a adus pe această pagină, ai nimerit la locul potrivit. Vrem să îți arătăm că se poate călători și la prețuri mult mai mici, iar aceste vacanțe pot fi la îndemâna oricui. Sunt chiar mai simplu de organizat și ai marele avantaj că le poți personaliza așa cum îți dorești… că doar tu ești organizatorul, nu? 🙂

 

Blogul nostru a prins aripi prin 2016, iar de atunci “zburăm” printre nori aproape zilnic. Alături de cititorii noștri “am decolat” deja spre  o mulțime de destinații… și încă mai completăm lista! 😀

 

Bineînțeles de-a lungul timpului au ajuns la noi o sumedenie de întrebări de la cei care ne citesc și cărora le mulțumim pe această cale pentru că urmăresc blogul nostru! Am pus cap la cap cele mai dese întrebări primite de la voi și am adăugat lângă ele informații despre cum funcționează aceste vacanțe.  Lectură plăcută! 

 

Cine este All4Travel?

Suntem un blog de călătorii. Promovăm vacanțele pe cont propriu (DIY – do it yourself). Credem cu tărie că se poate călătorii în condiții bune și la prețuri mici. Nu suntem o agenție de turism, așadar nu vindem și nici nu rezervăm zboruri sau vacanțe. All4Travel prezintă ofertele găsite în mediul online la diverse companii aeriene sau agenții de turism alături de sfaturi de călătorie și mai multe informații utile.

Ce sunt vacanțele DIY și de ce au prețul atât de mic?

DIY = “do it yourself” adică fă-o tu singur, tu îți organizezi singur vacanța achiziționându-ți online biletele de avion, cazarea, transferurile și tot ce mai ai nevoie. Da, ai înțeles bine: vacanțele DIY sunt de fapt vacanțele pe cont propriu. Prețul mic derivă din faptul că tu ești cel care te ocupi de tot. Noi nu facem altceva decât să îți prezentăm ofertele existente.

Ce presupun vacanțele DIY?

 • Flexibilitate a datelor de călătorie – trebuie să fii conștient de faptul că șansele să găsești un preț mimim la o dată fixă din calendar sunt extrem de reduse;
 • Spontaneitate – dacă ai găsit oferta potrivită nu sta prea mult pe gânduri, s-ar putea altcineva să fie mai hotărât;
 • Efectuarea pe cont propriu a rezervărilor;
 • Rezervarea separată a zborului, cazării, transferului etc. – aceste oferte nu sunt pachete turistice, fiecare rezervare făcându-se separat.
 • În motorul de căutare prețurile sunt mai mari decât cele publicate. Ce e de făcut?

  E de la sine înțeles că aceste tarife sunt de cele mai multe ori extrem de volatile. Cum nu noi vindem aceste servicii, nu suntem răspunzători pentru modificările ulterioare de preț. Fiecare articol publicat conține imagini cu prețurile valabile la momentul publicării lui atât pentru zbor cât și pentru cazare. Acele screenshot-uri atestă realitatea prețurilor. În cazul în care nu le-ai prins la timp, te invităm să ne urmărești în continuare. Cu siguranță pe viitor vom mai publica oferte bune pentru destinația respectivă. Fii pe fază.

  Până când este valabilă oferta X?

  Depinde de câte locuri la acest preț vinde compania aeriană sau câte camere de hotel sunt disponibile la agențiile online. Acest aspect nu depinde de noi. Turismul este un mediu extrem de dinamic în care totul funcționează pe baza cererii și a ofertei. Principiul primul venit, primul servit se aplică și aici. Așadar dacă o anumită companie aeriană are zboruri la promoție până la data X, nu aștepta ultima zi pentru rezervări. Cel mai probabil nu o să mai prinzi aceleași prețuri pentru data pe care o ai tu în vizor.

  Ce include prețul?

  Exact ce scrie și în titlul articolului. Dacă se menționează că city break-ul la Milano include zbor și 3 nopți de cazare cu mic dejun, atunci înseamnă că asta și include.Publicăm întotdeauna prețul cel mai mic al zborului pe care cineva îl poate achiziționa pentru a ajunge la o anumită destinație. Ia în calcul că prețul de pornire al biletelor de avion diferă de la o companie aeriană la alta, în timp ce la unele ai bagajul de cală inclus în acel preț și loc la alegere în avion, la altele va trebui să plătești suplimentar pentru aceste facilități.Cât despre transferuri de la aeroport sau între orașe, se aplică aceeași regulă: ele sunt menționate încă din titlu atunci când sunt incluse.

  Cât costă taxele de aeroport?

  Îți amintim faptul că nu suntem agenție de turism. Taxele de aeroport sunt întotdeauna incluse în prețul afișat al zborului.

  Cum sunt exprimate prețurile pentru zboruri și vacanțe?

  Prețurile afișate sunt întotdeauna în Euro.
  Atunci când folosesti butoanele de rezervări vei oberva că la zbor tariful afișat este pentru o singură persoană, în timp ce la cazare sunt selectate în motorul de căutare două persoane. Facem acest lucru deoarece marea majoritate a oamenilor preferă să călătorească în cuplu. Poți schimba în motorul de căutare numărul de persoane dorite. În cazul unei persoane care dorește să călătorească singură, se poate selecta o cameră single. Din păcate, prețul lor este cam 70-80% din cel al unei camere duble.
  Excepție de la această regulă fac articolele destinate unui grup de căltători, caz în care este specificat pe butonul pentru rezervare numărul de persoane pentru care faci rezervarea.

  Călătoresc cu copiii. Cum procedez?

  Pentru a vedea care ar fi tarifele poți modifica în motorul de căutare numărul de persoane dorite atât pentru zbor cât și pentru cazare.

  Vreau un alt zbor/hotel decât cel din articol? Cum procedez?

  Este libertatea fiecăruia să ne alegem ce zboruri sau hoteluri dorim. În timp ce unii preferă un zbor low-cost și un hostel, alții nu ar renunța pentru nimic la serviciile business class ale companiei aeriene sau la hotelurile de 4 – 5 stele. Poți folosi motorul de căutare pentru a alege ceea ce este mai potrivit pentru tine.

  Puteți să îmi dați mai multe detalii despre vacanța X?

  De regulă în articol găsești cele mai multe informații de care ai nevoie. Informațiile complete sunt disponibile pe site-urile de unde poți face rezervările. În caz că ai alte întrebări, îți stăm oricând la dispoziție.

  Am găsit vacanța pe care mi-o doream. Cum o rezerv?

  Fiecare articol conține butoane albastre cu ajutorul cărora pot fi făcute rezervările. De regulă, poți opta din 2 – 3 variante de cazare diferite, în funcție de buget și preferințe. Prețul afișat este valabil pentru zbor și prima opțiune de cazare. Ia în calcul că în motorul de căutare prețul afișat al cazării este cel al unei camere duble/twin/etc., adică pentru 2 persoane.  La momentul călătoriei tale nu uita acasa boarding pass-urile (dacă nu cumva ai check-in gratuit la aeroport) și voucherul pentru cazare.

  Ce tip de bagaj pot să iau cu mine?

  Publicăm întotdeauna prețul cel mai mic al zborului pe care cineva îl poate achiziționa pentru a ajunge la o anumită destinație. Ia în calcul că prețul de pornire al biletelor de avion diferă de la o companie aeriană la alta, în timp ce la unele ai bagajul de cală inclus în acel preț și loc la alegere în avion, la altele va trebui să plătești suplimentar pentru aceste facilități. Așadar este responsabilitatea ta să te documentezi referitor la limitele permise ale bagajului.

  De ce aș călători doar cu bagaj de mână?

  Ai fi suprins cate lucruri pot sa incapa intr-un bagaj de mana de 10 kg. Sa nu ne intelegi gresit, nu spunem sa nu iti iei bagaj la cala, mai ales daca vorbim de o calatorie de durata. Vrem doar sa iti prezentam avantajele bagajului de mana, cum ar fi faptul ca in cazul in care zbori cu escala, ti-ai luat frumos bagajul si ai plecat spre urmatorul zbor. Nu mai e nevoie sa astepti uneori zeci de minute la banda de bagaje si sa te stresezi ca poate scapi avionul urmator. Regula se aplica doar in cazul in care ai mai multe segmente de zbor achizitionate separat.

  Pe cine pot contacta cu privire la o rezervare efectuată?

  Trebuie să iei legătura cu agenția de turism sau compania aeriană de la care ai făcut rezervările. Găsești modalitățile de contact pe website-urile lor.

  Buletin sau pașaport? Cu sau fără viză? Vaccinuri necesare?

  Este responsabilitatea ta să te documentezi privind călătoria într-o anumită țară. Pe site-ul MAE gasești informații detaliate privind condițiile de călătorie impuse cetățenilor români. De asemenea, este responsabilitatea ta să te documentezi privind vaccinurile de care ai nevoie pentru a călători într-o anumită țară.

  Am rezervat o vacanță ce include zborul și cazarea. Cum găsesc transferul?

  De la majoritatea aeroporturilor circulă regulat mijloace de transport în comun înspre orașele pe care aceste aeroporturi le deservesc. Ai mai multe modalitați pentru a afla informații despre transferurile disponibile:
 • accesezi site-ul aeroportului – în general, găsești informații despre transferuri pe cele mai multe dintre site-urile aeroporturilor
 • accesezi site-ul companiei de transport în comun din oras – aici vei afla informații despre rutele disponibile, orarul acestora sau prețul biletelor. Ai fi surprins cât de ieftin poate fi transportul în comun în unele locații gen Cipru sau Malta (1.50€ / călătorie). Prin urmare, dacă nu va fi nevoie să schimbi autobuzul, să mergi și să vii de la hotel te va costa doar 3€/persoană.
 • apelezi la un taxi – o variantă rentabilă mai ales atunci când călătorești în grup sau cu familia. cauți pe Internet shuttle bus-uri, ele existând în marea majoritate a regiunilor turistice
 • cauti pe site-ul companiei aeriene – cele mai multe dintre acestea oferind și modalități de transfer spre și dinspre oraș la prețuri accesibile.
 •  

   

  Speram ca nu am omis nimic. Acestea fiind spuse, mai ramane doar sa iti uram calatorii frumoase și zboruri line! Noi experiente si noi destinatii te asteapta sa le descoperi. Enjoy it all! 😉

  Si nu in ultimul rand, asteptam de la tine un feedback… aici sau pe Facebook, oriunde doresti. 🙂

   

  inimioara1