Cum poți scăpa de stresul bagajelor atunci când călătorești

Cum poți scăpa de stresul bagajelor
Imaginează-ți următoarea situație: ești în drum spre destinația de vacanță mult dorită, iar zborul tău are o escală de 8 ore la Paris. Doar ce ai aterizat la Beauvais, vremea e perfectă iar ideea că de azi ești în vacanță îți pătrunde încet în minte și te umple de energie. Simți că ai putea să muți și munții din loc. Teoretic. Practic, revii cu picioarele pe pământ și îți spui că ai vrea să urci pe scări în turnul Eiffel, să simți și tu că ești la Paris. Nu, nu ai nevoie de lift. Nu astăzi. Arunci o privire peste umăr la trollerul de lângă tine și realitatea îți taie parcă din elan. Iar ai împachetat jumătate garderoba. Te consolezi spunându-ți că ai așteptat prea mult vacanța asta, că vei lipsi două săptămâni de acasă și că bagajul e așadar justificat. Până să ajungi însă la destinație ai în față 8 ore de risipit într-un aeroport micuț cum e Beauvais. Ce să faci atâta timp aici?

Evident că prima variantă care îți vine în minte ar fi să dai o tură prin Paris. Arunci o nouă privire la bagajul de lângă tine, îl scanezi vizual și încerci să îți dai seama cam ce greutate are. Ar merita să aștepți acolo 8 ore plictisit într-un oraș cum e Paris? Categoric nu.  De ce să nu profiți din plin de ocazie și să descoperi măcar în linii mari orașul de conexiune? Poate ai vrut mereu să ajungi la Sacré Coeur sau să dai o tură prin Grădinile Palatului Versailles. Sau poate să prinzi câteva cadre cu Arcul de Triumf și să te bucuri de o plimbare pe Champs Élysées. Să bei o cafeluță bună și să te răsfeți cu o felie din cel mai bun desert parizian. Să ai sentimentul că “la vie est belle” atunci când îți cumperi ceva drăguț din Galeriile Lafayette. Să mergi la Louvre, iar exemplele ar putea continua. Ar fi atâtea de făcut!

În ultimii ani au apărut motoarele de căutare care listează diverse combinații de zboruri low-cost. Escalele nu sunt întotdeauna cele mai reușite, dar prețurile biletelor de avion sunt imbatabile în comparație cu conexiunile oferite de companiile de linie. Un minus ar fi faptul că atunci când combini două low cost-uri va trebui să îți ridici bagajul după fiecare segment de zbor și să faci din nou check in pentru următorul. Ca avantaj, cu aceste combinații de zboruri low cost poți ajunge ieftin în destinații spre care nu există zboruri directe din România, cum ar fi Porto, Marrakech sau Gran Canaria. Cu puțin noroc și o escală suficient de generoasă a acestor zboruri, poți face o tură cu London Eye la Londra sau o plimbare prin Parcul Güell la Barcelona înainte să ajungi la destinația finală.

Acum cațiva ani, pe vremea când din România nu existau decât chartere spre Tenerife, am ajuns pe insulă cu ajutorul unui zbor via Roma. Partea bună? Am revăzut Colosseumul, Fontana di Trevi și am urcat în cupola Basilicii San Pietro pentru o vedere panoramică asupra Vaticanului. Un alt exemplu ar fi o vacanță la Malaga acolo unde am ajuns via Budapesta, pe vremea când încă exista Malev. Sau, mai recent, anul acesta în iunie cand am vizitat Santorini și Mykonos după ce am combinat două zboruri low cost via Atena. Rezultatul? O plimbare prin Monastiraki și prin Piața Syntagma, acolo unde am asistat la schimbarea gărzii de la Palatul Parlamentului. Până la urmă, călătoria e parte din vacanță, nu-i așa? 🙂

Treaba asta cu escalele sună bine, știm, dar partea și mai bună și despre care vrem să îți vorbim ceva mai pe larg în articolul de față e că în cele mai multe dintre orașe îți poți lăsa bagajul în locuri foarte sigure atât timp cât ai tu nevoie și indiferent de ce dimensiuni sau greutate are el. Pe deasupra, nici nu va fi nevoie să scoți prea mulți bani din buzunar pentru acest serviciu, ceea ce e foarte bine, mai ales că vei avea cu siguranță nevoie de ei pentru intrările la diverse atracții turistice. În plus, te poți deplasa cu ușurință peste tot, bagajul tău fiind pe mâini bune. Serviciul se numește Luggage Hero și oferă călătorilor posibilitatea de a-și lăsa bagajul în condiții sigure într-o mulțime de locații din marile orașe de pe două continente (Europa și America de Nord). Practic, acest serviciu te ajută să scapi de grija bagajelor tale, fie ele mari sau mici, astfel încât să poți vizita fără stres locurile dorite. Poți folosi Luggage Hero nu doar pe durata unor escale, ci și dacă aterizezi devreme într-o destinație și ai de așteptat câteva ore până la check in-ul de la cazare. Valabil și pentru check-out, atunci când trebuie să predai camera în prima parte a zilei, dar ai zbor spre casă abia seara. Luggage Hero îți redă astfel libertatea de a explora orașul alături de prieteni sau de cei dragi ție fără să mai fie nevoie să iei și bagajele peste tot cu tine. Totul cu doar câteva clicuri.

bagaj-bologna

Luggage Hero1

bagaj1a

Câteva informații despre Luggage Hero

Compania a fost fondată în urmă cu câțiva ani în Copenhaga și funcționează pe principiul unui Airbnb, aducând împreună turiștii și micile afaceri locale care sunt astfel sprijinite. Astăzi Luggage Hero este prezent în peste 27 de orașe din Europa (Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga, Bruxelles, Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga, Roma, Veneția, Milano, Florența, Berlin, Hamburg, Munchen, Paris, Nisa, Lisabona, Porto, Dublin), SUA (New York, San Francisco, Chicago, Miami, Boston) și Canada (Montreal). Acest număr se află într-o continuă creștere, iar lista actualizată o poți consulta lista pe site-ul companiei.  De-a lungul timpului au existat mai multe publicații care au scris despre acest serviciu, cum ar New York Times, Forbes sau Lonely Planet.

luggagehero2

Jannik-Lawaetz_free-usage-2

Cum funcționează și cât costă?

  • Tot ceea ce trebuie să faci este sa intri pe site-ul Luggage Hero și să alegi locația dorită, fie cu ajutorul hărții, fie din lista afișată. O opțiune de “cazare” pentru bagajul tău ar putea fi un coffee shop local, un magazin de suveniruri, un restaurant etc. După ce ai rezervat varianta dorită vei primi informațiile exacte privind locația prin email sau sms. Acestea sunt de asemenea disponibile și pe pagina unde ai făcut rezervarea.
  • Beneficiezi de anulare gratuită în orice moment, așadar nu trebuie să plătești nimic la momentul efectuării unei rezervări online. Plata va fi operată doar dacă vei lasă efectiv bagajul în locația respectivă. În cazul în care intervine ceva și nu mai poți să te prezinți nu vei plăti absolut nimic.
  • Odată ajuns în local, un membru al staff-ului îți va înmâna un sigiliu de siguranță pe care trebuie să îl atașezi de fermoarul bagajulului. Apasă butonul ‘START’ al timer-ului pe site-ul Luggage Hero atunci când predai bagajul și, în mod similar, apasă pe ‘STOP’ atunci când îl ridici. În cazul în care călătorești fără acces la internet, nu trebuie să te îngrijorezi, cele mai multe dintre locații dispun de conexiune Wi-Fi.

luggagehero1

  • Tariful serviciului este flexibil, respectiv 1€/oră (dar niciodată mai mult de 8€ pentru o zi întreagă) la care se adaugă o taxă de handling de 2€. Nu vei avea nevoie de numerar, plata fiind efectuată online, direct din contul tău. Acest lucru te scapă de situațiile neplăcute în care nu ai la tine numerar în moneda locală.
  • Sigiliul atașat va garanta siguranța bagajului, acesta fiind asigurat cu suma de 2500€ de fiecare dată când îl lași la unul din partenerii Luggage Hero din site. Tot pentru siguranță, fiecare locație înscrisă este obligată să treacă în prealabil printr-un proces manual de certificare, urmând ca ea să fie abia apoi admisă în program.

Luggagehero_security_seal

  • Poți alege acest serviciu indiferent de dimensiunea bagajelor tale sau de forma acestora. Instrumentele muzicale și echipamentele sportive sunt și ele acceptate.

Ia spune, tu unde călătorești data viitoare? Orice destinație ai alege, nu lăsa bagajele să-ți compromită pofta pentru vizitat. Iar ca pont, folosește codul “ALL4TRAVEL pe site-ul Luggage Hero și beneficiezi de 2 ore de găzduire gratuită. Bagajul tău va fi în siguranță iar ție nu îți mai rămâne altceva decât să îți stabilești itinerariul și să te bucuri de vacanță.

 

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *