Cele mai bune plaje din Mykonos

jmk85
 
Luna trecută am pornit într-o călătorie în Insulele Ciclade. După câteva zile petrecute în Santorini, acolo unde am luat la pas Oia, Fira și Imerovigli, am urcat sute de trepte și am făcut mii de fotografii, ne-am mutat ceva mai la nord, în Mykonos. Planul vacanței era în felul următor: petrecem câteva zile active în Santorini, vizităm ce e de vizitat, după care ne bucurăm de alte câteva zile de relaxare pe plajele din Mykonos și ne întoarcem acasă cu bateriile încărcate.

Despre Mykonos auzisem că are unele dintre cele mai bune plaje de la Marea Egee, dar știi și tu cum e cu lucrul pe care ți-l spun alții și cel de care te convingi tu cu ochii tăi… În plus, cu multe filtre, lumini și umbre zici că pe internet cam toate plajele arată astăzi cam la fel și, inevitabil, ajungi de multe ori să te întrebi oare nisipul acela din fotografie o fi atât de alb și-n realitate? Și dacă totuși cu nisipul ai șanse destul de mari să corespundă, atunci cu albastrul mării povestea pare din start ceva mai complicată…

În afară de petrecerea începută de un grup de turiști încă de pe feribot, sosirea noastră în Mykonos nu prefața ceea ce aveam să găsim pe insulă. Relieful e mai mult plat, stâncos și fără vegetație. Era o trecere destul de bruscă de la vederile spectaculoase cu care eram obișnuiți din Santorini. Exceptând priveliștea spre Mykonos Town cu clădirile albe și morile de vânt în depărtare, putem spune că insula nu ne atrăgea prea mult într-o primă fază. Fără a ne lăsa însă ghidați de aparențe, am decis că varianta cea mai simplă pentru a explora locul ar fi cu o mașină închiriată. Am avut așadar libertatea de a ajunge cu ușurință peste tot unde ne-am dorit și, implicit, și la cele mai multe dintre plajele cu care se mândrește insula. Unele dintre acestea sunt accesibile cu transportul în comun, soluție la care poți apela în cazul în care condusul în vacanță nu e tocmai pe placul tău.

În continuare găsești în articol o listă cu plajele din Mykonos care ne-au plăcut nouă cel mai mult. Ținem să precizăm că ordinea prezentării lor este aleatorie. Motivul e unul simplu: sunt prea multe plaje încântătoare și nu am putea să realizăm un top al lor, nu am putea alege una dintre ele mai presus fără a face o nedreptate alteia. Așadar, dacă iubești marea și sporturile acvatice, Mykonos e cu siguranță o destinație estivală demnă de luat în calcul, mai ales în cazul în care ai la îndemână un buget mai  generos de călătorie. Am scris aici despre prețuri. Pe insulă vei găsi plaje pentru toate gusturile. Petrecerile de la Paradise și Super Paradise Beach sunt deja legendare, aici au mixat DJ renumiți, iar muzica nu se termină decât  în zori de zi. În Mykonos există însă și plaje unde predomină liniștea iar zgomotul cel mai intens este dat de sunetul mării, plaje ideale pentru cei care își doresc o vacanță liniștită în doi sau alături de cei mici.

Plaja Platis Gialos

A fost prima plajă la care am ajuns după ce ne-am instalat la hotel, fiind relativ aproape de Glastros, locul unde am fost cazați. Apa arată precum smaraldul, iar intrarea este foarte lină. La Platis Gialos poți ajunge și cu autobuzul local din Mykonos Town (stația Fabrika). O călătorie te costă 1,80€.

platis_gialos1

platis_gialos2

Plaja Kalo Livadi

Este localizată în apropiere de satul Ano Mera, iar unele voci susțin că ar fi cea mai bună plajă de pe insulă. Poți ajunge la aceasta plajă cu autobuzul din Mykonos Town, iar pentru o călătorie vei plăti 2,30€.

kalo_livadi1

Plaja Elia

O găsesti foarte aproape de plaja Kalo Livadi și este una dintre cele mai mari plaje de pe insulă. De aici poți vedea și insula învecinată, Naxos. O călătorie din Mykonos Town cu autobuzul te costă 2,30€.

elia

elia1

Plaja Agrari

Ți-a plăcut la Elia și Kalo Livadi, dar le consideri prea aglomerate? Nu-i nimic, ai în apropiere plaja Agrari, la fel de frumoasă, dar mult mai liniștită. Din păcate această plajă nu este accesibilă cu transportul în comun.

Plaja Paradise

Nu putem vorbi despre plajele din Mykonos fără a aminti despre Paradise, probabil cea mai cunoscută și mai veselă plajă de pe insulă. Paradise este într-adevăr un “paradis” al distracției pentru turiștii petrecăreți, iar muzica din cluburile de aici răsună până dimineața. Prețul unui bilet de autobuz de la stația Fabrika din Mykonos Town este 1,80€ pe timp de zi și 2,50€ pe timp de noapte.

paradise1

paradise2

Super Paradise Beach

Acest “paradis la superlativ” este localizat la 6 km sud de Mykonos Town și este renumit pentru petrecerile cu șampanie scumpă ce au loc aici. La fel ca Paradise, această plajă nu doarme niciodată.

super_paradise1

super_paradise2

Plaja Ornos

Amplasarea geografică face ca Ornos să aibă de fapt două plaje, una dintre ele destinată relaxării, cu sezlonguri și beach bar-uri cu prețuri ridicate, iar cealaltă, cu valuri ceva mai mari, potrivită pentru sporturi acvatice.

Plaja Agios Ioannis

Este localizată în apropiere de Mykonos Town, are nisipul fin, apa turcoaz, iar intrarea foarte lină o face o plajă ideală și pentru cei mici. Poți ajunge aici nu doar cu mașina închiriată, ci și cu autobuzul din Mykonos Town, iar pentru o călătorie vei scoate din buzunar 1,80€. De la această plajă ai vedere directă spre insula Delos.

agios_ioannis

agios_ioannis3

agios_ioannis4

Agia Anna City Beach

Este plaja localizată chiar în Mykonos Town, în apropiere de Portul Vechi. Așadar dacă ai pornit în căutarea lui Petros pe străduțele din Mykonos Town și simți că ai nevoie de o bălăceală într-o zi toridă de vară, nu trebuie să mergi prea departe, plaja fiind la câțiva pași de Little Venice.

agia_anna

Plaja Ftelia

Este localizată în partea de nord a insulei, iar curenții puternici fac ca ea să fie pe placul iubitorilor de sporturi acvatice.

Mykonos este cu siguranță un loc unde vom reveni. În luna iunie am ajuns aici cu feribotul din Santorini, insulă spre care am călătorit cu ajutorul unor zboruri low cost combinate (cu Wizz Air și Ryanair) via Atena. După câteva zile petrecute în Mykonos am zburat din nou la Atena, de data aceasta cu Volotea. Tu ai vizitat până acum Mykonos? Care dintre plajele de pe insulă ți-a plăcut cel mai mult? Pe final de articol am adăugat și alte câteva poze din vacanța noastră.

jmk5

jmk6

jmk8

jmk9

jmk3

jmk13

Ți-a plăcut acest articol? Spune și prietenilor tăi despre el:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *